Transferul afacerilor in pandemie

Ne place sau nu, pandemia a favorizat anumite afaceri in decursul acestui an. Un an greu pentru toti, dar mai ales pentru oamenii de afaceri care s-au confruntat cu masuri extreme si blocaje in desfasurarea activitatii. Unele afaceri au fost inchise, altele au supravietuit, iar altele au profitat. Din pacate cele mai multe domenii de activitate au avut de suferit, dar au fost si domenii precum serviciile medicale si cele conexe, dar si unele afaceri din domeniul HORECA, care au mers bine in aceasta perioada. Da, HORECA, exact si am urmarit o astfel de firma in perioada pandemiei si spre surprinderea mea aceasta afacere nu este una care a profitat neaparat de pe urma crizei pandemice, dar a reusit sa obtina beneficii frumoase in aceasta perioada. Este vorba de un restaurant de tip fast-food bazat pe livrari si ridicari de comenzi. In prezent aceasta afacere a intrat pe piata francizelor, iar cine doreste o afacere functionala in pandemie atunci poate opta pentru o astfel de franciza cu o investitie initiala de maxim 60000 euro, inclusiv taxa de intrare in retea – www.southburger.ro .

Oricum, ceea ce vroiam sa va spun este ca transferul afacerilor a fost afectat de criza pandemica. Este greu sa argumentezi si sa motivezi o vanzare intr-o criza, fie ea si medicala. Cifrele chiar daca arata bine la aceasta data, nimeni nu prea isi doreste sa faca intrarea intr-o afacere care nu mai are perspectiva, cel putin una previzibila in urmatoarea perioada. Nimeni nu stie ce urmeaza, cat se va prelungi aceasta criza pandemica si daca ea va avea, cu siguranta, urmari de natura economica.

Ca sa ne revenim si noi, asteptam finalul anului, asteptam situatiile financiare anuale, facem analizele si apoi transmitem datele catre potentialii investitori. O buna decizie in aceasta perioada ar fi sa amanam eventualele discutii privind tranzactia, cel putin pana la jumatatea anului 2021, an care cred ca va lamuri situatia pandemica.

KEEP CALM!

ro_RO
Scroll to Top